Waarom Spreken is Goud?

Stel je hebt een geweldig idee, een bijzonder product of een vernieuwende dienst. Je wilt het wel aan iedereen vertellen.

Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat jouw presentatie de aandacht trekt? Wat maakt dat mensen blijven luisteren? En hoe zorg je dat die luisteraars in actie komen en werkelijk iets gaan doen met jouw boodschap?

Wanneer je de training Spreken is Goud volgt, krijg je antwoord op dit soort vragen.

Na Spreken is Goud betrek je je publiek echt bij je presentatie. Je speelt in op psychologische behoeften van mensen. Je weet hoe je je presentatie boeiender kunt maken en je weet ook wat je beter niet (meer) kunt doen.

Tijdens Spreken is Goud leer je wat jij kunt doen om bij je publiek nieuwsgierigheid, vertrouwen en verlangen te creëren.

Wat houdt de training Spreken is Goud?

Spreken is Goud is een presentatie/communicatietraining van 3 maanden. De opzet van het programma biedt je de ruimte om te werken aan jouw persoonlijke communicatie doelen. Als je, voordat de training begint, mij je persoonlijke doelen mailt, neem ik ze mee in mijn voorbereiding. De theorie en oefeningen bij jouw doelen krijgen een plek in het programma.

Tijdens de trainingsperiode zijn er 6 trainingsavonden. Tijdens die avonden werken we samen aan het vergroten van je kennis en vaardigheden en aan het vergroten van je zelfvertrouwen.

Tijdens de trainingsavonden maak ik regelmatig video-opnames. Je kunt daardoor je eigen optreden/oefenen terugkijken en de feedback die je gekregen hebt opnieuw horen. Veel cursisten vinden het filmen in het begin spannend, dat verandert vaak als ze ontdekken hoeveel waardevolle informatie zo’n opname bevat. Door dat videobeelden kun je gericht leren en zie ook dat je vorderingen maakt.

Aan het eind van iedere trainingsavond krijg je een huiswerkopdracht. Het doen van die opdracht versterkt het effect van de training. Nieuw gedrag leren kost tijd en inspanning.

Voor de deelnemers van de training is er een besloten Facebookgroep. In die groep worden de opdrachten gepost, maar ook allerlei ondersteunend trainingsmateriaal. Je kunt er vragen stellen en reageren en zelf interessante zaken over communicatie plaatsen. Het wordt een waardevolle informatieplek. Bijna elk jaar krijg ik aan het eind van de training de vraag: Blijft de facebookgroep wel bestaan? Als ik dan informeer wat de vragensteller daar mee bedoelt, krijg ik steevast te horen dat hij/zij het jammer zou vinden wanneer deze informatieplek zou verdwijnen.

Spreken is Goud maakt veel los bij de deelnemers. Je doet spannende dingen en je doet ontdekkingen. Jouw manier van communiceren is zit ‘vast’ aan jou. Mocht je tijdens de trainingsmaanden behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek, dan kan dat. Het is deel van het pakket.

Waar, wanneer en kosten

De training is in Zwolle en de trainingsavonden zijn in week 3, 5, 7, 9, 11 een 13.
De vaste avond van de training wordt in overleg met de deelnemers die zich voor 22 december hebben aangemeld, vastgesteld.

Kosten van de training Spreken is Goud: €725,- incl. btw

Open avonden november 2023

Kies je bijeenkomst, bestel en betaal. Ik zie je graag bij één van de introductieavonden.

Vincent schreef:

“Ik ken Geert al geruime tijd. In 2016 heb ik bij hem de Spreken is Goud training gevolgd, en hij heeft mij geleerd om “omgekeerd te presenteren”. In het verleden heb ik mijn publiek regelmatig met powerpoint presentaties van veel slides verveeld. Na de Spreken is Goud training, ben ik gestopt met het gebruik van veel powerpoint dia’s. Sinds die dag, zijn mijn presentaties dynamischer, interactiever en leveren me ook concreet meer waardevolle contacten op. Na mijn presentaties word ik vaker aangesproken door potentiële klanten. Het omgekeerd presenteren past prima bij mijn visie, om eerst te luisteren naar wat je publiek wil horen, en dan pas te gaan vertellen. Dank je wel Geert! 


Vincent  Wiegers, onlione communicatie en websitebouw

 

 

Klaziena schreef:

“Begin 2018 heb ik bij Geert de training ‘Spreken is goud’ gevolgd.
Deze training heeft een megapositieve invloed gehad op mijn spreekvaardigheden én vooral om nu eindelijk voor die groep met mensen durven te staan 😉 Al meerdere jaren probeerde ik mijn spreekangst voor groepen te overwinnen, maar tot aan de training van Geert was ik daarin niet geslaagd. Geert vond dat knopje waarop moest worden geklikt en ik heb nu al meerdere keren met succes een workshop gegeven, en met vertrouwen. Dat kon ik me eind vorig jaar nog niet voorstellen dat ik dat ooit zou kunnen doen 🙂
Ook is de training die Geert geeft zó fijn, omdat hij met vele goede voorbeeldsituaties komt waarin je jezelf herkent. Je mag je eigen wensenlijstje doorgeven wat je wilt leren en is er niet voldoende tijd om jouw onderwerp/probleem te tackelen? Dan wordt er een 1-op-1 sessie ingelast, Of, in mijn geval gezien de afstand, een telefonische 1-op-1 sessie.
De training bestond uit 6 avonden in Zwolle. En hoewel het voor mij ver was (90 km enkele reis) was het voor mij elke kilometer méér dan waard!In 1 woord SUPERAANRADER is Geert met zijn training ‘Spreken is goud’.
Geert, nogmaals bedankt voor alles!”

Klaziena Waertseetgedragcoach